Gezondheidtips

Gezondheidtips

Himalaya zout

Himalaya zout is ondanks de hedendaagse vervuiling een van de zuiverste zoutsoorten op aarde. 
•    Het wordt manueel gewonnen en zo op de culinaire markt gebracht.
•    De vele tinten roze, rood en wit zijn een aanwijzing van rijke en uiteenlopende mineralen en energierijke ijzergehaltes van dit zout. 
•    Het bevat jodium, en een goede balans aan mineralen
•    Het is zuiver en onbewerkt
•    In vergelijking met wit zout, zorgt de grove korrel er ook voor dat er minder natrium in zit dan in gewoon keukenzout. 
Himalayazouten zijn eigenlijk van mineralen gevormde kristallen bestaande uit  ±  85% natriumchloride en ± 14% andere mineralen zoals sulfaat, magnesium, calcium, kalium, carbonaat, fluoride,  … 
Gewoon wit keukenzout is niet alleen ontdaan van zijn mineralen, maar het is ook chemisch gereinigd en gebleekt. 
Bovendien wordt het ook nog behandeld om niet te kleven en te klonteren tijdens het transporteren en verpakken. 
Het aanwezige jodium is meestal synthetisch toegevoegde jodium die minder goed door het lichaam  opgenomen wordt. 
Himalaya zout gunstig zijn omdat: 
•    Hydratatie verhogen
•    Evenwichtige PH (alkaline/zuurgraad) en helpen om zure reflux te verminderen
•    Voorkomen van spierkrampen
•    Helpt de darmen de voedingsstoffen te  absorberen
•    Men zegt dat het libido ondersteund
•    De tekenen van verouderen verminderd en 
•    Het lichaam ontgift van zware metalen
•    Om in te baden 
•    Als decoratie op schotels (eten)
•    Er worden ook theelichten van gemaakt die de lucht zuiveren
•    Bovendien is het goed om er je snijplank mee in te wrijven wanneer je vlees versnijd, dat werkt antibacterieel. 
!! Het blijft natuurlijk zout!! 
•    Overdaad schaad 
•    Gebruik er zo weinig mogelijk van 
•    Het is natuurlijk wel een betere keuze dan gewoon wit keukenzout