Een herborist met kennis

Een herborist met kennis

NAMACO verkoopt diverse gedroogde kruiden, Etherische oliën -aromatherapie, Gemmotherapie, diverse randartikelen, speciale voeding, .... voor herborist of hobbyist

Foto: Wim Bovens 

MEER

image1

Gedroogde kruiden

Gedroogde kruiden zijn gewone kruiden die met veel liefde en vakkennis gedroogd worden. Ze worden zowel culinair als medicinaal gebruikt. Gewoon in de keuken, in een infuus (een thee), in een zalf, olie, tinctuur, ... noem maar op. 

MEER

image1

Grondstoffen herborist

Hieronder vindt men specifieke grondstoffen zoals oliën, hydrolaten, grondstoffen. 
Of wanneer grondstoffen als tegomuls, zetesol, enz. je niet vreemd in de oren klinken, vind je hier vast wat je zoekt.  Voor wie van natuurlijke producten houdt - amandelolie, rozenwater,... Voor de hobbyist of herborist - actieve stoffen, tensides, ... 

MEER

image1

Voeding

Hier vind je allerhande gezonde of specifieke voedingswaren. Hieronder versta ik natuurproducten, glutenvrij, suikervrij, noten, zaden, granen als amandelmeel, ... 

MEER

image1

Workshops

Op alle evenementen en workshops kan betaald worden met Payconiq,

een gratis dienst die via een app te installeren is. 

  • Geen installatie kosten
  • Geen commissiekosten 
  • Werkt eenvoudig met uw bankcode 
  • Veilig, snel en voordelig

MEER

Artikelen in de kijker

Nieuwe artikelen, artikelen in aanbieding, best verkochte, ...

FOREVER: C9, Toothgel , Heat Lotion

ETHERISCHE OLIE:  (aromatherapie) ,  oa.: lavendel, Eucalyptus, Litsea , ...

GO GEMMO-THERAPIE:  Zwarte Bes, Blauwe bes, Ginkgo, ...

WORKSHOP:  ME-Time , Anti-Aging, ...

 

 

WONDZALF

NAMACO - Ref.: 70565
Op maat gemaakte wondzalf met bijenproducten. !! Oppassen bij allergie aan bijenproducten !!
€ 8.00 MEER

Bio Balance CARE & REFRESH

Ref.: 70603ND
Voetcrème met de aangename geursensatie van verfrissende aromatische oliën.
€ 8.00 MEER

Bio Balance ADVOCADO

Ref.: 70604ND
Voetcrème op basis van vitaminerijke avocado-olie voor dagelijkse hydratatie van voeten en benen.
€ 8.00 MEER

FOREVER BRIGHT TOOTHGEL - ...

FOREVER - Ref.: 70237ND
TANDPASTA VOOR GROOT EN KLEIN. Poetsen met Forever Bright Toothgel zorgt voor GEZOND TANDVLEES en ...
€ 10.16 MEER

FOREVER HEAT LOTION (64)

FOREVER - Ref.: 70612ND
Onmisbaar in elke sporttas. Aloe Heat Lotion bevat verwarmende bestanddelen en is ideaal voor ...
€ 20.09 MEER

ALOE VERA GELLY (61)

FOREVER - Ref.: 70613ND
Aloe Vera Gelly bestaat voornamelijk uit pure gestabiliseerde aloë vera gel en is zeker bij een ...
€ 20.09 MEER

NIEUW - VANAF HEDEN VERKRIJGBAAR BIJ NAMACO

Namaco zoekt graag naar nieuwe kwalitatieve producten om het gamma uit te breiden.
Op deze manier hopen wij onze klantenservice naar een hoger niveau te tillen.

Hier kan u alvast een kijkje nemen in het nieuwe assortiment.

Wij drukken u graag op het hart dat huis Namaco er alles aan doet om natuurlijke kwaliteit prioriteit te stellen. 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij het graag. 

 

BINNENKORT VERKRIJGBAAR

Namaco zit niet graag stil.

Wij blijven op zoek gaan naar hoogstaande natuurlijke producten om u nog beter van dienst te kunnen zijn.
Na een grondige selectie hebben wij reeds een paar nieuwe items op de agenda staan.

Voor ons blijft het echter van het grootste belang om u 100% kwaliteit aan te kunnen bieden. 
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, contacteer ons dan gerust. 

 

 

Over ons

Dag iedereen

Ik ben Nancy, geboren in het West-Vlaamse Poperinge, opgegroeid op een gerenoveerde boerderij temidden van de velden.
Een straat helemaal voor ons alleen, enkel de landbouwer gebruikte de straat om naar ziijn veld te gaan, te oogsten en zo. 
We hadden er een grote "koer" waar we buiten konden ravotten. En een grote tuin waar we moesten meewerken om te "wieden" (onkruid verwijderen) tussen de geplante groenten. Als ontspanning ging ik vrijwel dagelijks zwemmen ... 
Niemand kon toen vermoeden dat ik vandaag een webshop zou starten. Internet hadden we niet. Een gemiddeld gezin was al gelukkig als ze een telefoon hadden...
 

Belgische kust

Toen ik tijdens mijn tienerjaren naar de kust trok om er als jobstudent te werken, leerde ik er mijn man kennen.
Ik werkte er in een restaurant waar ik niet alleen in de zaal werkte, maar ook in de keuken waar ik de kok mocht helpen en veel bijleerde over voeding, de afwas, de bar, ijsjes, ... kortom zowat vanalles. 
We huwden en samen startten we na een aantal jaren een carrosseriebedrijf waar ik tussen het huishouden fulltime en met plezier werk. Ik ga om onderdelen, werk de schadegevallen af, monteer en demonteer wagens, plak wagens af zodat manlief na het richten en zo kan spuiten ...tot slot rijden de klanten dan met een hersteld voertuig terug naar huis. 

Opleiding

Door de jaren heen volgde ik verschillende opleidingen. De voorlaatste was een opleiding tot herborist. Ik volgde deze opleiding aan de EANG waar ik zeker geen spijt van heb. Mijn eindwerk maakte ik over de Mysterieuze Lindeboom of de Tilia Cordata. Wat een heerlijke boom is dit! Naar verluidt eindigde mijn eindwerk zelfs op de 2de plaats! Dank dank aan de betrokken juryleden! Momenteel ben ik bezig met een opleiding tot natuurgids. Deze opleiding is bijna afgerond.
Laatste opleiding ... nee dus. Er staat er alweer eentje gepland. Als fan van de Gemmotherapie mag deze opleiding niet ontbreken, Toen ik het artikeltje zag over deze opleiding mocht ik niet twijfelen. Ik schreef me meteen in zowel voor deel 1 als voor deel 2 ...... Gelukkig, want de plaatsen zijn beperkt. 

Vandaag

Vandaag ben ik klaar om iets voor mezelf te doen, een webshop oprichten en wie weet misschien ooit een echt winkeltje. 
Ik ben er helemaal klaar voor en ben er vast van overtuigd dat ik samen met jullie een heel leuke tijd tegemoet ga. 

Tot slot

Na 27 jaar en een flinke zoon later ... hoog tijd dat ik iets voor mezelf start. 

(Eigen foto)

Lezersbrief: Hilde

September 2013…. dat was de maand en het jaar waarin een nieuw groepje mensen deelnam aan de opleiding Herborist. Niemand kende elkaar, dus dit was best wel spannend.

Toen iedereen zijn plekje had gekozen in de les, zag ik daar ook een klein, pittig, kortharig vrouwtje zitten met een luide stem.  Haar naam: Nancy Dondeyne. Aan haar West-Vlaams accent te horen, kwamen we beiden uit dezelfde kant van het land. Dit is altijd fijn natuurlijk. Ik zag dat ze dat ook leuk vond, want dat schept snel een band.

Toen er een klasverantwoordelijke moest gekozen worden, liet Nancy er weinig twijfel over bestaan dat zij dat zou worden. Zo ken ik haar na al die jaren ook nog steeds: een  overbezorgde moederkloek die graag de touwtjes in handen heeft.  Een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat zou gedurende de hele opleiding zo blijven.

Tijdens de lessen werd er veel afgelachen maar werd er ook duchtig gediscussieerd over wat nu als natuurlijk  en moreel rechtvaardig kon worden gezien. Ik zag Nancy het meest openbloeien toen de lessen -Kruidenbereiding-  eraan kwamen. Daar kon ze echt naar hartenlust experimenteren om tot het gewenste resultaat te komen. Een student op de eerste rij die niet zou stoppen tot ze het gewenste antwoord had gekregen. Zelf werk ik graag in een rustige plek en ik merkte dat Nancy ook vaak in mijn buurt stond. Daar leerde ik haar nog wat beter kennen. 

Ze heeft haar hele leven wel al interesse gehad voor kruiden. Dit zit in haar familie. Maar daar zij voltijds meehielp in de carrosserie van haar man, was ze nog niet in een tijd gekomen in haar leven om hier werk van te maken.

Nancy was nog volop haar weg aan het zoeken. Het werd echter snel duidelijk dat deze -Kruidenopleiding- meer voor haar betekende dan wat plezier op een donderdagavond. In de lessen had ze het al een paar keer over NAMACO gehad. Zij had deze naam reeds gekozen toen we handgemaakte producten moesten voorstellen als eindexamen. Dit is nu ook haar kindje geworden als Webshop. Alsmede voor Workshops.

Aan iedereen die deze webshop bezoekt, kan ik jullie garanderen dat jullie aan het goede adres zijn.  Dit schrijf ik niet als het typische verkooppraatje dat je op elke site kan vinden. Maar als een welgemeende statement.

Voor vragen en persoonlijk advies kunnen jullie zeker bij Nancy terecht. De natuurlijke producten voor gezondheid en schoonheid die zij te koop zet, zijn met de grootste zorg uitgekozen. Zij is een vrouw die kwaliteit verkiest, zodat ze met trots achter NAMACO kan staan.  Daar vertrouw ik haar ook volledig in.

Ook bij workshops zal je het gevoel hebben in een huiselijke sfeer te vertoeven met een hapje en een drankje. Dit kleine heksje zal je met open armen ontvangen. 

Hilde Vandevoorde