Randartikelen

Boeken

Randartikelen

Boeken nieuw of tweedehands

Nieuw

  • Dit zijn nieuwe boeken die te koop worden aangeboden.
  • Worden verzonden tegen de gebruikelijke verzendkosten. 
    Belgie (2024) aan € 7.30 
    Nederland (2024) € 11.70

Tweedehands

  • Alle tweedehandsboeken zijn in prima staat!
  • en komen uit eigen prive collectie 
  • Worden verzonden tegen de gebruikelijke verzendkosten 

Bestellen

Beste klant,

Vanaf julie 2021 zal de automatische betaalapp niet meer werken. Gelieve onderstaande instructies te volgen.

Bestellen kunt u doen via mail naar info@namaco.be

U zal een betaalverzoek ontvangen, uw pakje zal verzonden worden, na ontvangst van het saldo. 

Dank je Nancy

Wat ik je nooit kon vertellen - Boek

Ref.: 70041ND - 978-94-6338-097-3
€ 25.00

Gratis verzending vanaf € 60.00!

NIEUW | Wat ik je nooit kon vertellen is een boek, een roman, van schrijfster en Ayurveda specialiste Lies Ameeuw (1964). Het verhaal gaat over Indiase tradities, rouwverwerking, persoonlijke ontwikkeling een spirituele groei. Lezers die zoekende zijn, tegen hun grenzen aanlopen en moeite hebben met hun identiteit of zichzelf willen ontplooien zullen het boeiend vinden. De gevolgen van trauma’s komen in het boek aan bod, evenals de rol van rouw bij het verwerken en oplossen van die trauma’s. Het laat zien dat patronen door worden gegeven aan en invloed hebben op volgende generaties, zelfs als de volgende generatie hun voorouders niet hebben gekend, zoals bijvoorbeeld bij adoptie- of donorkinderen het geval is. Dit past goed in het Ayurvedische gedachtegoed dat ziekte een verstoring al kan ontstaan vanaf de conceptie. ISBN : 978-94-6338-097-3. Uitgegeven : december 2016

Wat ik je nooit kon vertellen


Wat ik je nooit kon vertellen is het vierde boek van Lies Ameeuw dat is verschenen. Met deze publicatie is ze een ander pad ingeslagen: voorheen schreef ze vooral non-fictie over Ayurveda en spiritualiteit. Wat ik je nooit kon vertellen is een fictief verhaal. Het thema dat Lies erin heeft verwerkt blijft echter hetzelfde. Ook haar nieuwste boek gaat over Indiase tradities, menselijke ontwikkeling en spiritualiteit.

 Het verhaal speelt zich af in India waar de Vedische tradities nog een belangrijke rol spelen. Een cultuur die een bepaalde groep mensen spiritualiteit, wijsheid en geluk en verlichting biedt, maar die andere individuen uitsluit. Wie wel toegang heeft tot de Vedische cultuur en de inzichten die het biedt leeft niet altijd volgens de principes die daaruit voortkomen. Materialisme en uiterlijk vertoon komen zelfs bij de meest fanatieke aanhangers van de Vedische cultuur nog altijd voor.

 Lies Ameeuw zegt daarover:
    ‘Persoonlijk heb ik ervaren dat er binnen de Vedische cultuur een grote hang is naar perfectie. De fanatieke aanhangers streven een ideaal naar dat voor een mens van vlees en bloed niet is weggelegd. Wat ik je nooit kon vertellen gaat over de schaduwkanten van dit perfectionisme en de gevolgen die dit heeft op het individu. Om dit te kunnen laten zien schets ik in de eerste hoofdstukken van het boek het ontstaan van de Vedische cultuur en de leefwereld die daaruit is voortgekomen. Ook de contrasten binnen diezelfde cultuur komen naar voren. De pijn die ontstaat doordat er zo weinig ruimte voor flexibiliteit is.

Het boek gaat over het oplossen van deze pijn. Dat gebeurt door middel van rouwverwerking, het helen van trauma’s en familieopstellingen. Ook Indiase rituelen spelen daarbij een rol. Wat ik je nooit kon vertellen is een verhaal dat vlot leest en waarin zowel emotie, cultuur en spanning zit. Uiteindelijk is de boodschap positief: alle pijn en ieder trauma kan worden opgelost.’

Over de relatie met haar eerder verschenen titels zegt Lies het volgende:

‘Mijn vorige boeken gingen over de Ayurveda, een oeroude Indische geneeswijze. Binnen de Ayurveda maakt men een onderscheid tussen drie lagen van genezing: fysiek, emotioneel en spiritueel. Dit boek gaat over genezing (Chikitsa) op het emotionele (Satvavaja) en spirituele (Daiva Vyaprasraya) vlak. In dat opzicht is het een aanvulling op dat eerder heb geschreven.'

Korte omschrijving van het verhaal

De jonge Engel Raam heeft één grote wens: hij wil echte liefde ervaren. Om zijn verlangen te kunnen vervullen stuurt Brahma hem terug naar de aarde. Raam komt terecht in India waar hij reïncarneert als de zoon van een vader en moeder die uit verschillende kasten afkomstig zijn. Zij houden van elkaar maar op de liefde die zij voor elkaar voelen heerst een taboe. Wanneer Raam’s moeder per ongeluk zwanger raakt, worden zij en Raam’s vader door familie uit elkaar gehaald. Na zijn geboorte wordt Raam naar het weeshuis gebracht.

Het doel dat de jonge Engel zichzelf had gesteld, lijkt verder weg dan ooit. In plaats van echte liefde ervaart de jonge Raam de afwezigheid van zijn moeder, de afstandelijkheid van de nonnen die het weeshuis besturen. Het duurt tien jaar voordat Raam wordt geadopteerd.
 Maar zelfs in het warme adoptiegezin lukt het Raam niet om de liefde te ervaren. Toenaderingen van vrouwen houdt hij af. Pas als hij voor zaken naar India moet, komt alles in beweging.
‘Tegenover eenzaamheid staat verbondenheid. Verbondenheid met het leven. Het is een verbondenheid vanuit het hart, dat met de kosmos mee vibreert. Een staat waarin het hart mag spreken.’
 ‘Wat ik je nooit kon vertellen’ is een zoektocht naar de essentie van het leven.
 

Gerelateerde artikelen:

Ayurvedische polsdiagnose - Boek

Ref.: 70042ND
NIEUW | Schrijfster: Lies Ameeuw .(1964) Uitgever: Akasha . ISBN: 978-94-6015-157-6
€ 30.00 MEER

Ayurveda vanuit het hart - Boek

Ref.: 70040ND
NIEUW | Ayurveda vanuit het hart is een volledig herwerkte versie. 5de druk september 2016 ...
€ 25.00 MEER