Etherische oliën

Etherische oliën

Etherische oliën (EO)

Etherische oliën hebben

  • geur en smaak + meestal therapeutische en soms schadelijke eigenschappen. 

In de plant zijn etherische oliën belangrijk voor de aanzet van aantrekkingkracht, groei, communicatie, bescherming, hormonale en territoriale processen. 

Alle essentiële oliën bezitten eigenschappen en therapeutische indicaties die afhankelijk zijn van de aanwezige inhoudsstoffen.

Etherische oliën beïnvloeden het fysieke lichaam, de geest en emoties. De chemische bestanddelen waaruit een olie bestaat, hebben specifieke eigenschappen en werkingen. 

Bestellen

Beste klant,

Vanaf julie 2021 zal de automatische betaalapp niet meer werken. Gelieve onderstaande instructies te volgen.

Bestellen kunt u doen via mail naar info@namaco.be

U zal een betaalverzoek ontvangen, uw pakje zal verzonden worden, na ontvangst van het saldo. 

Dank je Nancy

WINTERKWALEN SET - Etherische oliën

Ref.: 70493 -
€ 74.35

Gratis verzending vanaf € 60.00!

Houten kistje gevuld etherische olie van Citroenschil , Grove den , Eucalyptus radiata,, Ravintsara, Rode tijm en Hysop synergie | Mooi winter-setje, eindejaars-, verjaardagscadeau, .... of gewoon omdat je fan bent van aromatherapie

Houten kistje gevuld etherische olie van

  •  CITROENSCHIL Bio ,

Stimuleert het afweersysteem, zuivert en verfrist de atmosfeer. Zuivert de lever. Licht opwekkend, stimuleert de concentratie en het geheugen.
Weetjes
Met 40 druppels citroenolie in het deeg bak je een heerlijke citroencake.
Opgelet
Niet in bad gebruiken. Een aangebroken verpakking binnen het jaar verbruiken.

  •  GROVE DEN Bio 

De werking van grove den bij luchtwegenklachten is genoegzaam bekend. Grove den geeft adem. Een wandeling door een dennenbos opent de longen, geeft nieuwe zuurstof. Adem is leven. Grove den geeft nieuwe energie, niet alleen op lichamelijk vlak (bijv. na langdurige ziekte), maar ook op psychisch vlak (oververmoeidheid, burn-out, stress…) Grove den versterkt de immuniteit door haar stimulerend effect op de bijnierschors. Zij den zuivert de atmosfeer, is antiseptisch, slijmverdrijvend en slijmoplossend en verbetert de zuurstofopname, o.a. bij kortademigheid. In massage werkt grove den spierversterkend en versoepelt de gewrichten. Een uitstekende olie voor mensen die moeilijk kunnen omgaan met eenzaamheid en schuldgevoelens.
Weetjes
Grove den wordt vooral in Oostenrijk gekweekt. Rusland is eveneens een belangrijke producent, maar wel van minderwaardige olies. Deze etherische olie wordt vaak vervalst: door andere dennen en sparren te mengen, door er terpentijn aan toe te voegen, of door ze te mengen met synthetische stoffen. Er wordt op wereldschaal 10 maal meer ""grove den"" gebruikt dan er geproduceerd wordt.
Opgelet
en gevoelige olie: een aangebroken flesje binnen het jaar verbruiken.

  • EUCALYPTUS RADIATA Bio 

Vergelijkbaar met de gewone eucalyptus, maar stimuleert sterker de immuniteit. Speciaal aangewezen in periodes van besmettelijke ziektes.
Weetjes:
De eucalyptus radiata is één van de meer dan 700 soorten Eucalyptus, allen afkomstig uit Australië. Van een kleine 20 soorten wordt op commerciële schaal etherische olie geproduceerd.
Opgelet
Niet verstuiven in aanwezigheid van astma-patiënten. Voor hen is Hyssop decumbens meer aangewezen.
Massage:
steeds macadamia-olie als drager gebruiken. Anders wordt de belangrijkste stof, 1,8-cineole, niet of nauwelijks via de huid verkrijgbaar.

  • RAVINTSARA Bio 

Ravintsara is een universele olie,speciaal geschikt voor winterkwaaltjes. Deze olie geeft meer adem, en gaat tevens ons immuniteitssysteem heel sterk stimuleren. Ravintsara is een stimulerende olie bij energiegebrek, werkt angststillend, geeft meer zelfvertrouwen en bevordert het inslapen.
Weetjes:
Deze olie werd vroeger Ravensara aromatica genoemd. Enkele jaren geleden hebben plantkundigen de boom geherklasseerd als een kamfersoort. Deze boom komt enkel voor in Madagascar. Door de grote vraag naar ravintsara-olie wordt hij stilaan een bedreigde soort. Ravinsara-olie kan vervangen worden door saro-olie (Cinnamosma fragrans), eveneens uit Madagascar en met een quasi identieke chemische samenstelling.
Opgelet
Bij normaal gebruik worden geen nevenwerkingen verwacht.

  •  RODE TIJM Bio 

Stimuleert de immuniteit, vooral bij luchtwegenproblemen. Geeft energie bij oververmoeidheid. Stimuleert de wilskracht.
Weetjes
Een gelijkaardige olie wordt gedistilleerd uit de Thymus vulgaris.
Opgelet
Deze etherische olie is zeer branderig, steeds sterk verdund (maximum 1.5% in het eindproduct) gebruiken

  • HYSOP synergie 

Verstuiven, massage (3% in een draagolie), in bad (3% in neutrale badolie).
Weetjes
Bevordert de ademhaling en stimuleert het immuunsysteem. Zelfs geschikt voor baby’s. Geeft verlichting bij allergische luchtwegenklachten.